Grote Sprongen

Danaé is met een grote sprong vooruit gegaan. Ze heeft vaker heldere momenten en ondanks dat ze veel niet altijd precies kan plaatsen of herinnert, vallen er voor haar steeds meer puzzelstukken op zijn plaats.De dagelijkse en voor ons eenvoudige handelingen zijn nog steeds verwarrend of afwezig voor haar. Ondanks dat we al veel bereikt en gewonnen hebben is er nog een zeer, zeer lange weg te gaan. Maar achter de wolken schijnt het zonnetje weer een beetje en breken er weer wat warme stralen door. Dit maakt ons heel erg gelukkig natuurlijk.Heel bijzonder is het om te ervaren hoe dit dan ontstaat. Natuurlijk door de inzet van vele artsen, verpleging en pedagogische medewerkers die haar met veel rust, liefde en warmte verzorgen. Ook de cliniclowns die weer een stralende lach op haar en onze gezichten toverde. De onvoorwaardelijke liefde die ze van familie en vrienden heeft ontvangen. Maar ook van een heel bijzonder, wat ouder meisje die bij Danaé op haar kamer lag. Die ondanks de vaak vreemde reactie en gedrag van Danaé verder kon kijken en diep van binnen ons vrolijke lieve meisje zag.Deze twee meiden hebben een bijzondere klik vanaf het moment dat ze 3 dagen geleden elkaar voor het eerst ontmoeten. Zonder woorden begrepen ze elkaar ondanks de moeilijke situatie van Danaé. Zij en haar familie hebben ons meisje in hun hart gesloten en Danaé en wij deze familie.Mede door de inzet van een ukelele die dit meisje bespeelde is het gevoel voor muziek weer terug gekomen bij Danaé. Haar vader heeft deze na aanleiding van onze verhalen over Danaé meegebracht om zijn dochter te laten spelen en Danaé te verblijden en vermaken. Deze akkoorden en liedjes zijn in onze ogen een soort van doorbraak geweest.Binnen dit ziekenhuis is een muziekstudio met alle denkbare instrumenten en mogelijkheden. Bij dit project wat door Guus Meeuwis is ontstaan en waar bijzondere medewerkers zich inzetten voor patiënten, heeft ons meisje weer genoten van muziek.Hier heeft ze weer gezongen en gedanst. Met stralende ogen kwamen er weer stukken van liedjes en dansjes die Danaé kent van de notenkrakers boven. Het geluk wat je dan ervaart is onbeschrijflijk.Dat wij de afgelopen dagen zo intensief voor Danaé hebben kunnen en mogen zorgen is geweldig. Dit zou zonder de steun van onze lieve familie niet mogelijk zijn geweest. De gedachten dat er bijzonder goed voor Blossom en Faithlen werd gezorgd gaf ons heel veel rust waardoor wij ons volledig hebben kunnen en mogen inzetten voor Danaé.Dit zou niet mogelijk geweest zijn zonder Gerdy en Eric, ons leven staat op zijn kop en zij zijn nu voor ons gezin de rots in de branding, een veilige thuishaven, het rustpunt, schouder om op te huilen en nog veel, veel meer dan dat. Zij houden de afgelopen week en de dagen die nog komen gaan zowel privé als zakelijk alle ballen in de lucht samen met onze ouders, broers en schoonzussen.Iedereen die zich op welke mannier dan ook heeft ingezet, mee heeft gehoopt en gebeden voor en met ons, bedankt, ongelofelijk bedankt! Dit heeft ons heel erg veel gesteund en kracht gegeven die wij nog lang nodig zullen hebben.Wat de toekomst zal brengen blijft onzeker maar hoop doet leven........

Reactie schrijven

Commentaren: 0