Weer wat gevoel terug

Vanaf afgelopen dinsdag kreeg Danaé weer wat gevoel terug in haar benen en arm. Ook kan ze haar hoofd weer wat beter recht houden. Door dat ze wat mobieler is mag ze nu ook in een aangepaste relaxfauteuil zitten afgewisseld met rust momenten in bed. Deze dag indeling is afgestemd op die van het Revalidatiecentrum Leijpark.Het is goed om te zien dat ze het prettig vind om uit bed te zijn. Lekker knutselen aan tafel doet haar goed. Ze is hier dan ook extreem gedreven in en heeft moeite om dit los te laten. Ook dit is iets wat bij haar ziektebeeld hoort. Ze wil onafgebroken aan iets werken of bezig zijn.In de loop van deze week gaat het lopen steeds beter waarbij ze zelf al kleine stukjes zelfstandig en zonder ondersteuning kan lopen op haar kamer. Wat wij wel zien nu ze weer wat mobieler is dat dit omslaat naar de andere kant, ze is in haar gedrag weer wat "kinderlijker" geworden en ook het geheugen gaat weer wat achteruit helaas.Gisteren is ze met Twanny en tante Gerdy even in het revalidatie centrum geweest om al wat spulletjes naar haar kamer te brengen en om het centrum te verkennen. Dit is zichtbaar emotioneel voor haar en gaat sociaal anders reageren. Het lijkt of ze zich afsluit voor vragen van de verpleegkundigen op de afdeling die haar welkom heten.Sinds gisterenochtend heeft ze weer geen gevoel in haar rechterbeen en ook het lopen is hierdoor weer moeilijk. Ze moet haar been steeds optillen met twee handen en een stap verplaatsen, "als een piraat" zoals ze zelf zegt. Gisteravond na het bezoek wilde ook haar linkerbeen niet meer mee werken en viel haar hoofd af en toe weer om. Dit kan door diverse oorzaken komen, stress voor de aanstaande verhuizing en het aankomend afscheid van haar vertrouwde verpleegkundigen en haar kamer op het St. Elisabeth Ziekenhuis, vermoeidheid en het kan een kleine terugval zijn.Ze is in het diepste geheim bezig om voor iedereen die iets voor haar betekend heeft in het ziekenhuis iets te maken, en dat zijn er heel veel......., dus dat wordt nog doorwerken. Ook krijgt ze hulp van Pascale van De Taartentroela's en haar dochter Mijntje die bij Danaé op de kamer heeft gelegen en die gaan iets heel speciaals maken om afscheid te kunnen nemen én om haar en onze dankbaarheid te tonen aan iedereen van het St. Elisabeth Ziekenhuis, jullie zijn geweldig! Maandagmorgen gaat Danaé naar het revalidatiecentrum om heel hard aan haar herstel te werken

Reactie schrijven

Commentaren: 0