De Paardebloem

Filmpje speciaal gemaakt voor Danaé door Ome Casper

Bron: https://www.facebook.com/twanny.zijlmans

 

Dit filmpje symboliseerd erg mooi de situatie waarin Danaė zich bevindt. Een krachtig meisje wat allerlei mooie wegen bewandeld in een aardig zorgeloos leventje. Haar sociaal emotionele karakter straalt veel liefde zorg en voelsprieten voor het leven uit.

Nu is het juist deze paardenbloem die haar zusje Blossom voor haar pakt en waar Danaė nog nooit van heeft gehoord laat staan gezien. Het blazen van alle losse elementen geven een mooi beeld van wat Danaė voelt.

De eerste twee weken rc zitten erop. Danaė heeft een aantal hele lieve vrienden gemaakt op haar nieuwe woongroep. Wat bijzonder hoe deze groep zich om haar ontfermd. Alle kinderen zitten er met een indicatie omdat deze maatschappij even te prikkelrijk is voor hen. Danaė verblijft in de nah groep ( niet aangeboren hersenletsel) . Heel de dag therapieën en observeren wat ze nodig heeft.

Het beeld van Danaė blijft wisselend. Nu zit ze al een week heel slecht....zwarte vlekken voor haar ogen....totaal geen zicht of juist felle kleuren wel of juist dichtbij wel en ver weg niet. Het lopen wat afgelopen weekend weer totaal weg was is nu redelijk terug. Wel met een rollator. Daar is ze van de ene kant blij mee en de andere kant ervaart ze dat ze op 14 jarige leeftijd toch niet met zo'n ding moet lopen. Haar gehoor doet met tijden moeilijk. Je moet voor haar staan om dingen goed te laten ervaren.

Haar vriendinnen blijven wekelijks langs komen. Daar geniet ze van. Al krijgt ze naderhand wel steeds vaker een verdrietige fase of gaat ze even uit de groep omdat ze aangeeft zo graag weer de oude te zijn. Dat is het lastige van deze fase. Ze beseft dat ze niet de oude Danaė is. Ze weet met tijden dat deze ziekte een lange adem nodig heeft.

Dat blijkt ook weer uit het vervroegen van de kuur die komende week al plaats gaat vinden ipv van de geplande zes weken. Dat houdt in dat ze komende week weer drie dagen infuus krijgt. In principe op afdeling A dagbehandeling. Als ze net zo ziek wordt als de eerste keer dan moet ze weer worden opgenomen op de kinderafdeling. Als ze niet heel beroerd word kan ze avonds weer terug naar het rc en haar eigen kamer daar.

Wel hebben we nu het verzoek lopen om Danae haar infuus te geven op haar oude vertrouwde D afdeling. Als ze dan moet blijven is het meteen vertrouwd en als ze terug gaat naar het rc in de avond pendelt ze tussen twee vertrouwde plekken en vertrouwde gezichten op en neer. Dat is voor haar zeker betwr. Hopelijk krijgen de artsen het geregeld

Momenteel zien we een meisje wat hard werkt voor herstel en niet kan inschatten dat rust juist ook heel belangrijk zijn. Danaė is heel graag buiten en daar genieten we met de lentezon in het Leypark.

Kortom het blijft heel hectisch. We kijken geen hele dag vooruit.

We blijven genieten van ons sociaal netwerk waarvan Danaė steeds kaarten blijft krijgen en van de mooie groep kinderen op kj2 waar Danaė haar plekje vindt. Die haar nemen zoals ze is. Elke verandering is een andere.

De artsen en de verpleging zoeken met ons mee naar duidelijkheid. Wanneer die komt geen idee.

Reactie schrijven

Commentaren: 0