Weer een kuur

Danaé heeft vanmorgen een MRI-scan gehad van haar onderbuik. Dit vooral om haar eierstokken te controleren en om te beoordelen of er niet elders een tumor aanwezig is. Gelukkig werd er alle tijd genomen en uitleg op haar niveau gegeven. Ook het prikken om contrast vloeistof in te kunnen spuiten ging in alle rust. Danaé kreeg de volledige regie en haar wensen werden gehoord en waar mogelijk opgevolgd. Complimenten voor deze mensen.

Hierna naar de afdeling D2 waar ze warm onthaald werd. Een vriendelijk begroeting, warme knuffel, gezellige tekening op het white-bord op haar kamertje. Haar favoriete drankje, brood en beleg stonden binnen 5 minuten voor haar klaar hierdoor voelde ze zich al weer snel op haar gemak.

Het infuus met prednison werd begin van de middag aangesloten. Verder was het een drukke bedoening door de aanloop van heel veel artsen voor onderzoek en gesprekken.

Er is besloten i.o.m. het Erasmus medisch centrum om deze week nog een MRI-scan van haar borst, hart en longen te maken ter controle. Ook gaan ze a.s. woensdag onder narcose een ruggenprik gegeven om hersenvocht af te nemen en te vergelijken met het hersenvocht wat acht weken geleden afgenomen is. Aan de hand van alle uitslagen gaan ze haar behandelplan opnieuw beoordelen en waarnodig bijstellen.

Het wordt dus een nog spannendere week als we verwacht hadden. De prednison zit haar nu al behoorlijk in de weg en de bijwerkingen beginnen de kop op te steken. Morgen weer een dag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0