De kinderarts staat.......

De kinderarts staat vanavond binnen om 17.30 uur. Ze heeft Danaė haar vraag serieus genomen vanochtend. Wanneer mag ik naar huis en wanneer weten jullie nou echt wat er aan de hand is met mijn hoofd? 

 

Ze komt ons vanavond vertellen dat Danaė geen standaard beeld heeft. Dat anti NMDA al lastig te begrijpen is maar de symptonen om Danaė heen nog lastiger. Dat ze knokt heeft ze ook deze week bewezen in dit Academisch ziekenhuis. Alle onderzoeken heeft ze serieus en vol overgave gedaan. Geen discussie wel af en toe een diepe geïrriteerde zucht om vervolgens te doen wat men vraagt.

 

Waar staan we dan nu? Bloed en hersenvocht staan op kweek en worden onderzocht. Antistoffen zijn wederom aangetroffen in haar bloed. Men is ook aan het kijken of die antistoffen niet vanuit een andere of extra autoimuunziekte komen. Ook staat haar bloed op kweek voor ms.

 

Het proefdier waar Danae haar bloed op is getest reageert niet zoals men had verwacht. Dat geeft wederom extra vraagtekens. Alle onderzoeken op ėėn na zijn klaar. Morgenochtend staat die gepland. De arts ziet hoe graag Danaę bij haar zussen in de buurt is en geeft aan dat ze dinsdag en woensdag alle onderzoeksresultaten pas binnen heeft . Dan gaan alle artsen bij elkaar in een MDO de info samenpakken . Daarop komt een uitslag en een behandelplan. Maar vult ze aan....dat wachten mag jij lekker thuis doen of in het rc in deze. We hebben jou voor dat wachten hier niet nodig☺ Wat denk je ervan? Morgenmiddag na alle laatste metingen lekker naar huis stelt ze Danaė als vraag. Door de brede glimlach van Daan hoeft ze niet meer op haar verbale antwoord te wachten. Toch bevestig Danae met een oprechte vanuit haar tenen komende ja! Het voelt dubbel. Van de ene kant zo blij om naar huis te gaan van de andere kant zo hopende op een uitslag.

 

We zijn aangekomen in een week van spanning . Wachten op alles wat ze hier hebben gesignaleerd....door de observaties. Alles wat ze hebben gemeten. Alles wat de psychiaters hebben gehoord en gezien maar ook wat de onderzoeken hebben uitgewezen.

 

Op maandag 14 augustus zal alles dan aan ons worden teruggekoppeld vanuit het mdo door professor neutenboom.

We hopen dat het anti NMDA de boosdoener blijft , alle andere ziektes die men benoemd zijn, zijn chronisch en dat zou een minder gunstige uitslag betekenen voor haar toekomst. We kunnen niet meer doen als wachten. Afwachten tot we professor Neutenboom horen met de diagnose en een behandelplan. Brabant, we komen naar huis want daar voelen we ons toch het meest

 

prettig!!!#spanningneemttoe#watkrijgenwealsuitslag?#duimmetonsmee

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Els van der Steen (donderdag, 03 augustus 2017 21:29)

    Lievelieve lieverds toch, ik zet nog een extra kaarsje op voor goed nieuws.