Actie Kim, OBS De Vlieger Alkmaar

 

11-07-2017

 

Eerste storting inzamelingsactie van Kim.

Ze gaat nog even door voor Danae!!

Kim van Eck € 100,00

 

27-06-2017

Kim wil graag door inzamelen van statiegeldflessen, geld ophalen voor haar zieke achternichtje Danaé. De 14 jarige Danaé Ligtvoet heeft anti-NMDA. Een zeer zeldzame hersenaandoening, waar nog weinig onderzoek naar is gedaan.

 

Anti-NMDA is een aandoening waarbij de hersenen ontstoken raken, doordat afweerstoffen zich tegen het eigen hersenweefsel richten. Auto-immuun aandoening. De gevolgen hiervan zijn groot. Wat voor de meeste mensen de normaalste zaken zijn, is voor haar niet zo vanzelfsprekend meer.

Omdat er in Nederland zo weinig bekend is over deze aandoening en ook de medici voor een raadsel staan, is het van groots belang dat er geld komt om onderzoeken mogelijk te maken.

 

Dus mochten jullie statiegeldflessen kunnen missen, zouden jullie deze dan in de klas bij meester Peter of juf Iris willen inleveren.

 

Wilt u liever direct een donatie doen, dan kan dat via de website www.anti-nmda.nl onder het kopje “verhaal Danae” helemaal onderaan de pagina. Hier kunt u ook meer informatie vinden over anti-NMDA.

 

http://devlieger-alkmaar.nl/

 

Namens Kim alvast heel erg bedankt!


Actie OBS Den Bussel

Den Bussel in actie

 

Beste ouders/verzorgers,

 

Zoals jullie misschien al hebben meegekregen is de zus van Faithlen (groep 8) en Blossom (groep 3), ernstig ziek. Danaé heeft de zeldzame ziekte anti-NMDA. Dit is een aandoening waarbij de hersenen ontstoken raken als gevolg van lichaamseigen afweerstoffen, die gericht zijn tegen bepaalde delen van de hersenen.

Omdat deze ziekte nog erg onbekend is, is er veel geld voor onderzoek nodig. Wij willen als Den Bussel ook graag een steentje bijdragen.

 

Daarom hebben we de volgende actie bedacht:

Onder de trap bij de hoofdingang staat een spaarpot waarin iedereen, die mee wil doen aan deze actie, statiegeldbonnetjes in kan leveren. De bonnetjes kunnen ingeleverd worden t/m vrijdag 7 juli. Wij zullen dan het opgehaalde geld doneren aan 'stichting anti-NMDA'. In de laatste schoolweek zullen wij de opbrengst bekend maken.

Namens Den Bussel en alle mensen die Danaé een warm hart toe dragen, heel veel dank!


 

Faithlen Ligtvoet samen met klasgenoten aan de slag voor de actie die Obs den Bussel heeft uitgezet om geld te verzamelen voor lotgenoten anti NMDA!#trots

 

 

Ook Nick van den Noort is met de lege flessenactie bezig voor Danaé Ligtvoet !


La Vittoria, Waalwijk

Bron: https://www.facebook.com/FayLouiseRoodbol

De ijsjesactie op de Overlaat is een ENORM succes!!! Geweldig!

Alles voor Danaé en haar strijd tegen anti-NMDA! — : enthousiast bij SG de Overlaat

Komende donderdag (22-06-2017) komt Iwan Aerts van ijssalon en lunchroom La Vittoria in de grote pauze naar SG de Overlaat om ijsjes te verkopen! Alle winst gaat naar het onderzoek voor anti-nmda!

Wat geweldig!

Dankjewel Iwan en dankjewel Twan voor het vertellen over de actie! 🍦🍨🍧

http://www.lavittoria.nl/waalwijk

 


Personeel Schakelring en Plus Stephan van Engelen

De collega's van Twanny van Stichting Schakelring helpen ook inzamelen t.b.v. onderzoek naar anti-nmda.

Ook bij PLUS Stephan van Engelen in Waalwijk kan u een donatie geven in de winkel. Lees verdere informatie hierover in het item van de Weekblad De Duinkoerier van vandaag.

Bedankt voor jullie initiatief, wij zijn jullie ontzettend dankbaar!

www.anti-nmda.nl


Jeugdpret Kaatsheuvel

Een goed initiatief van Stichting Jeugdpret. Na het werkweekend van de vrijwilligers de lege flessen doneren voor Danaé.

Gelukkig was het een dorstig weekend.

 

Ps. U kunt nog steeds lege flessen doneren voor Anti-NMDA.


SG de Overlaat

Doneer nu en draag bij aan het onderzoek dat onze Danaé zal helpen genezen. 

Danaé Ligtvoet uit klas 2GTb is ernstig ziek. Ze heeft anti-NMDA. Dit is een zeer zeldzame hersenaandoening waarbij delen van de hersenen ontstoken raken. De gevolgen hiervan zijn groot: Danaé kan bijvoorbeeld niet goed bewegen, ziet vaak slecht, heeft geheugenproblemen, kan niet goed lezen en herkent veel gewone dingen niet, zoals regen of het rijden in een auto.

 

We maken ons grote zorgen om Danaé!

Omdat deze aandoening zo zeldzaam is, is er nog maar heel weinig onderzoek naar gedaan. Wij willen heel graag dat Danaé weer beter wordt en zamelen daarom geld in ten bate van het onderzoek naar haar ernstige ziekte.

 

Help mee!

Neem lege plastic statiegeldflessen mee naar school en lever ze in in de container. Geld doneren mag ook! Er staat een collectebus voor jullie klaar bij de administratie. Ook via de site kan er gedoneerd worden: www.anti-nmda.nl.


Geld inzamelen | Doneeractie.nl